I 4

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА
Свечани пријем првака ОШ „Младост“ одржан је у петак 30.8.2013.године. У генерацију 2013/2014.год. уписано је 143 ученика, 70 дечака и 73 девојчице. Ученици су распоређени у 5 одељења.
 Одељење I 4 има 30 ученика, 14 девојчица, 16 дечака.
У холу школе организована је приредба коју су извели ученици другог разреда. Програм је био занимљив, атрактиван и прилагођен свечаном догађају. У њему су уживали будући прваци, њихови родитељи и учитељи.
ЈАБУКА У НАШОЈ УЧИОНИЦИ
 Светски Дан јабуке обележава се 21. октобра. Том приликом, 22.октобра, у одељењу  I 4 организован је тематски дан „Јабука у нашој учионици“. У оквиру теме дана реализовани су часови: српски језик, математика, ликовна култура. Присутно је 10 родитеља, педагог и директор школе.
Дан је био  препун различитих активности, ученици мотивисани, креативни и ангажовани, а родитељи  веома задовољни.
Интердисциплинарни приступ настави, уз употребу рачунара, пројектора, групног рада и игре, олакшава и унапређује образовно-васпитни рад  и чини га успешнијим, динамичнијим и интересантнијим.
„Мала црвена кућа“, Каролина Шервин, обрада текста применом техника критичког мишљења; ППТ Какве све куће постоје“ Аутор: Радмила Ж. Ралић

 

ЛИКОВНА СЕКЦИЈА  I 4
 Ликовна секција I 4 почела је са радом у октобру. Секцијом је обухваћено 15 ученика. На часовима учимо да цртамо, сликамо, вајамо…Поред тога дивно се забављамо и дружимо. Наши ликовни радови су изложени на паноу испред учионице, на другом спрату.
НОВОГОДИШЊИ УКРАСИ
У среду 11.12.2013. године позвали смо маме да нам помогну да направимо украсе за Нову годину. За рад смо користили  пластичне флаше и старе ЦД-е. Час је био занимљив, препун активности, а украсима које смо направили, окитили смо јелку и украсили учионицу.

 

УЧИМО ДА БРОЈИМО
 23.12.2013.год. имали смо занимљив час математике.Утврђивали смо бројеве до 9, вежбали сабирање и одузимање. Час је почео песмом „Учимо да бројимо“. Затим смо пребројавали украсе. Испод сваког украса налази се листић са задатком. Ученик чита задатак, решава га и кити јелку.
У наставку часа самостално решавамо задатке у радној свесци. Заједнички вршимо проверу користећи интерактивну таблу.У завршном делу часа играмо игрицу која нам помаже да на занимљив и лак начин савладамо сабирање и одузимање бројева до 9.Часу је присуствовала педагог школе Ђина Узелац.

 

СУСРЕТ СА ПИСЦЕМ
Књижевни сусрет са писцем Слободаном Станишићем организован је 21.2.2014. године у сарадњи са библиотекарком школе. Писац је представљање почео од  књига о Цвонкију, малом белом псу који доноси срећу онима које воли. Говорио је о књигама Дан по дан и Љубав звана радио. Цртао је необичног робота из Дневника једне Иване. У завршници представљања ученици су госту постављали питања.
 ЧИСТОЋА ЈЕ ПОЛА ЗДРАВЉА
У понедељак 24.2.2014. године учитељица Марија Трујкић одржала је час слободних активности „Чистоћа је пола здравља“. Час је био препун занимљивих и сазнајних активности у циљу очувања и унапређивања здравља. Играли смо игру асоцијације чије је решење хигијена, гледали филм о важности прања руку, научили како се правилно перу руке, певали смо песму „Зашто да се руке перу“.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

ОТВОРЕНИ ЧАС МАТЕМАТИКЕ 
 У уторак 25.2.2014. године, реализован је отворени час математике на коме је присуствовало 16 родитеља.  Вежбали смо сабирање и одузимање бројева до 10. Активности ученика током часа:
 • Математичка томбола;
 • Сабирање и одузимање, обнављамо чланове операција;
 • Рад у пару – наставни листић;
 • Провера урађеног;
 • Едукативна игра у пару;
НАШ ГОСТ – аутор уџбеничког комплета за српски језик –
У петак 14.4.2014. године, ученици I 4 имали су прилику да се друже са Зорицом Вукајловић, аутором уџбеничког комплета за српски језик. Комплет за наставу почетног читања и писања по комплексном поступку садржи радне свеске и збирке текстова: Шта све деца знају, Чудна ми чуда, Пишем, пишем, Причам ти причу.
Поступно и лако, а релативно брзо научили смо да читамо и пишемо.Током овог дружења сазнали смо како настаје и ко све учествује у стварању уџбеника, како се бирају текстови, радни задаци, ребуси и укрштенице.
ЧАРОБНО СЕМЕ – мали пројекти у настави –
 Након гледања филма „Како расте биљка“, ученици су добили задатак да зрно пасуља, пшенице или кукуруза ставе у омању саксију са земљом, обезбеде довољно светлости и воде и прате раст биљке. Своје биљке су повремено доносили у школу да друга деца виде како напредују. Заиста чаробно!

ОД КЛИЈАЊА ПА СВЕ ДО ПЛОДА, БИЉКАМА СУ

ПОТРЕБНИ : ЗЕМЉА, СУНЦЕ, ВАЗДУХ, ВОДА!

 МАШТОВИТОСТ ЛИКОВНОГ И ЛИТЕРАРНОГ СТВАРАЊА
 Конкурс за литерарни и ликовни рад – Стабило је расписан за све ученике од I до IV разреда основних школа  у Србији, од стране  Марина компани д.о.о   као организатора и уз подршку Друштва учитеља Београда.
Ученици  I4, ОШ „Младост“ Нови Београд,  били  су учесници ликовног и литерарног  конкурса.
Од 16 награђених ученика у категорији I разреда, 2 ученика  наше школе су награђена: Марија Софранић и Ана Јовановић  – ученици I4.

 

Организатор је за  награђене ауторе обезбедио награде – комплете фломастера.Ове награде  донеле су им велику радост и задовољство.

 

 ЧИСТОЋА ЈЕ ПОЛА ЗДРАВЉА
1.4.2014. године посетила нас је патронажна сестра из Дома здравља – блок 44. Повод је била презентација на тему Чистоћа је пола здравља . Разговарали смо о здравој исхрани, важности хигијене, прању руку, као и одржавању личне хигијене уопште.

 

У ДОМУ  ВАЗДУХОПЛОВСТВА
На позив родитеља Саше Јовановића, посетили смо изложбу АПРИЛСКИ КУП – ХЕРОЈИМА У ЧАСТ, у Дому ваздухопловства у Земуну. Уживали смо у изложби макета ратних и цивилних авиона и возила. Видели смо и велике макете бродова из Првог и Другог светског рата. Одушевила нас је и изложба летачких униформи и комбинезона са опремом.

 

 НЕДЕЉА ШКОЛСКОГ СПОРТА
У оквиру Недеље школског спорта од 2.4.2014.године до 4.4.2014. године организовано је такмичење „Мале олимпијске игре“ за ученике првог разреда.
Екипа дечака: Лука Јанковић, Немања Ћипранић, Душан Жагар, Растко Витас, Михајло Милетић. Екипа девојчица: Марија Софранић, Петра Дилпарић, Миа Павлов, Ивона Дамљановић, Јана Бугарски.
 Екипа I 4 освојила је 4. место на школском такмичењу „Мале олимпијске игре“.
Немања Ћипранић – 2. место.      Миа Павлов – 3. место.
КЕНГУР БЕЗ ГРАНИЦА 2014.год.
Друштво математичара Србије похваљује ученике Остојић Сару и Остојић Григорија,  за запажен резултат на међународном математичком такмичењу Кенгур без граница. Честитамо!
НАЈБОЉИ ЧИТАЧ И ЗАНИМЉИВА МАТЕМАТИКА
Сваке године у месецу мају, педагог школе у сарадњи са учитељима првог разреда, организују такмичење Најбољи читач и Занимљива математика. Такмичило се 143 ђака првака. Ученици I 4 постигли су одличне резултате.
Најбољи читач
 1. место –  Василије Делић , 2.место – Катарина Деспотовић, 3.место – Григорије Остојић.
Занимљива математика
1.место – Јана Бугарски.
Честитамо!
              IMG_3718

 

ПРИРЕДБА “ ДЕЦА СУ УКРАС СВЕТА“ I РАЗРЕД

 

 

 

6 коментара (+додајте свој?)

 1. Taipi Ramiz
  сеп 02, 2016 @ 14:17:36

  Zaista odlicno uradjen sajt sa obiljem informativnog i edukativnog sadrzaja.
  Cestitke na svemu sto radite.
  Kada bi to skola prepoznala i uvele barem kao skolski info centar,a sta bi tek bilo kada bi za svako odeljenje to bilo obaveza.
  Jos jednom svaka cast za „Veselu druzinu“ i uciteljicu
  Pozdrav od roditelja iz IV/5

  Liked by 1 person

  Одговор

 2. Radmila
  окт 09, 2019 @ 22:52:03

  Svaka cast! Jako mnogo korisnog nastavnog materijala. Bravo za uciteljicu i decu koja postizu uspehe!

  Liked by 1 person

  Одговор

 3. aboutcomputerscom
  мај 24, 2020 @ 19:59:30

  Uciteljice ja neverujem kakvi smo bili tad…
  Pozdrav, Rastko Vitas

  Свиђа ми се

  Одговор

 4. Учитељица Драгана
  мај 24, 2020 @ 20:27:29

  Dragi Rastko, ja često gledam ove slike i uživam! Divni ste! Lep pozdrav!

  Свиђа ми се

  Одговор

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: